Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@00:53:43 GMT

سرانه مطالعه فرانسوی‌ها در ایام کرونا افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۲۷۴۵

سرانه مطالعه فرانسوی‌ها در ایام کرونا افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری فارس، در سال ۲۰۱۹ در فرانسه یک هزار و ۱۸۷ ناشر و در سال ۲۰۲۰ میلادی یک هزار و ۸۶ناشر به فعالیت مشغول بوده که ۵۳ درصد آنها بیش از نیم قرن قدمت دارند. همین بررسی نشان می‌دهد که فرانسویان به طور میانگین ۴.۸ کتاب در سال مطالعه می‌کنند که این نسبت نزد زنان ۱۰ کتاب در سال است.

بالاترین میزان کتاب را گروه سنی ۶۵ سال به بالا (با ۱۱ کتاب در سال) و کمترین میزان کتاب را افراد ۲۵ تا ۳۴ سال (با ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ کتاب در سال) تشکیل می‌دهند. بر اساس نتایج همین بررسی، از نظر نوع کتاب مورد مطالعه رمان‌های پلیسی با ۴۵ درصد، رمان‌های معاصر با ۳۲ درصد، قصه و افسانه با ۲۸ درصد، کتاب‌های کاربردی (سفر، آشپزی، ساخت وسائل و ...) با ۲۶ درصد و داستان‌های مصور و مانگا با ۲۰ درصد به ترتیب بالاترین میزان توجه را به خود اختصاص دادند.

این آمار به وضوح تاثیر قرنطینه و همچنین محدودیت‌های کرونایی را بر رفتار فرهنگی فرانسوی‌ها در بخش مطالعه کتاب به خوبی نشان می‌دهد. بر اساس نتایج این بررسی در ایام کرونا در سال میلادی گذشته شمار خوانندگان کتاب در فرانسه در مقایسه با سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این میان بالاترین نسبت در بین افراد جدیدی که به مطالعه رو آوردند جوانان زیر ۲۵ سال هستند که ۴۲ درصد کل خوانندگان جدید را تشکیل می‌دهند.

۴۳ درصد فرانسویان انگیزه خود از مطالعه را مقابله با احساس کسالت و ناراحتی، ۳۳ درصد برای فرار از اخبار و تحولات جاری و ۳۱ درصد (به ویژه افراد ۲۵ الی ۳۴ ساله) برای دور بودن از فضای مجازی اعلام کردند.

به گفته «ونسان مونتاین»، رئیس اتحادیه ملی نشر فرانسه در سال ۲۰۲۰ میلادی فروش کتب کمک درسی با ۴ درصد و کتب مصور با ۶ درصد رشد و کتب ادبی با ۰.۴ درصد کاهش روبرو بوده است، اما فروش کتاب در برخی حوزه‌های دیگر مانند کتب راهنمای سفر با کاهش شدید ۴۰ تا ۵۰ درصدی روبرو بوده است.

بر اساس بررسی صورت گرفته توسط اتحادیه ملی نشر میزان فروش کتاب در فرانسه در سال ۲۰۱۹ میلادی با ۵ درصد افزایش به ۲ میلیارد و ۸۰۶ میلیون یورو رسید، در حالیکه این رقم در سال ۲۰۱۸ میلادی ۲ میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو بوده است.

با این حال بسته بودن کتابفروشی‌ها و بخش‌های فروش کتب و نشریات در فروشگاه‌های بزرگ در اکثر ایام سال گذشته نتوانست سبب کاهش بیش از انتظار و سقوط فروش کتاب در فرانسه شود. در همین خصوص وزارت فرهنگ و ارتباطات فرانسه با توجه به مشکلات بخش نشر ناشی از شیوع ویروس کووید ۱۹، کمک‌هایی را برای این بخش در نظر گرفت. یکی از این تدابیر تخصیص کمکی سه ساله به اعتبار ۸۹ میلیون یورو به بخش نشر است.

نتایج بررسی مشابه دیگری در خصوص کتب الکترونیک که توسط مرکز ملی نشر صورت گرفته نیز حاکی است که به رغم افزایش میزان فروش کتب الکترونیک، کماکان بسیاری از فرانسویان مایل به خرید کتب کاغذی هستند..

بر اساس همین آمار سالانه در فرانسه حدود ۸۰ هزار عنوان کتاب منتشر می‌شود که ۳۵ درصد آن‌ها در قالب کتب الکترونیک هستند. بر اساس نتایج این بررسی در سال ۲۰۱۸ میزان فروش کتب الکترونیک ۲.۶ درصد و در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز ۴۲.۸ درصد کل فروش کتب در فرانسه را تشکیل داده است.

میزان فروش کتب الکترونیک در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۲ میلیون و ۲۳۲ یورو بوده است که به نسبت سال ۲۰۱۸ با ۲.۹ درصد افزایش روبرو بوده است. اما فروش کتب کاغذی در فرانسه در سال ۲۰۲۰ با توجه به مشکل ناشی از شیوع کووید ۱۹ از ۲۷۸ میلیون یورو در سال ۲۰۱۹ به ۱۶۵ میلیون یورو کاهش یافت. هر چند زمانی که کتب الکترونیک وارد بازار فرانسه شد بسیاری نگران حذف شدن کتب کاغذی بودند، اما با گذشت زمان مشخص شد این دو فرمت انتشاری کتاب در واقع مکمل یک دیگر هستند.

در همین خصوص طبق نتایج این بررسی ۳۳ درصد فرانسویان بالای ۱۵ سال گفته‌اند که قبلا دست کم یک کتاب الکترونیک خوانده اند که نسبت به سال قبل از آن ۲۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین ۱۵ درصد فرانسویان بالای ۱۵ سال گفته‌اند قبلا یک کتاب صوتی گوش کرده اند که این نسبت در مقایسه با سال ۲۰۱۹ با ۱۱ درصد افزایش روبرو است.

بررسی‌ها حاکی است که در ایام قرنطینه‌هایی که در فرانسه اعمال شد بر شمار خوانندگان کتاب بالای ۱۵ سال سن به میزان ۵ درصد افزوده شده است که این نسبت طی شش ماه گذشته ۱۳ درصد بوده است.

بر طبق گزارش مذکور بالاترین میزان کتب خوانده شده ادبی (۷۹ درصد)، مستند و رساله‌های فلسفی و سیاسی (۲۳ درصد)، کتب مصور (۲۱ درصد)، کتب کاربردی (۱۲درصد) و آثار علوم انسانی و علوم اجتماعی (۱۱ درصد) بوده است.

سرانجام آن که برای یک چهارم افرادی که در این بررسی شرکت کردند مطالعه عاملی بمنظور گریز از استرس‌ها و نگرانی‌های ایام کرونایی بوده است. ۶۰ درصد افرادی که کتابخوان هستند نیز گفتند در این مدت دست کم یک کتاب خریدند. این نسبت نزد افرادی که کتاب الکترونیک استفاده کرده اند ۳۶ درصد و نزد آنهایی که از کتاب صوتی استفاده کرده اند ۴۱ درصد بوده است. همچنین بسیاری نیز تاکید کردند که این عادت جدید را برای بلند مدت حفظ خواهند کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رشد مطالعه کتب الکترونیک میلیون یورو درصد افزایش سال ۲۰۱۹ نشان می دهد کتاب در سال میزان فروش فروش کتب بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۲۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گره اندر گره

تین نیوز  رانندگان و مالکان اتوبوس ها در 365 روز سال منتظرند که ناوگان فرسوده نوسازی شود، حقوق رانندگان ثابت و قیمت بلیت ها واقعی و غیردستوری شود و مسئولان برای این صنف با توجه به نیازمندی ها و درخواست های رانندگان و شرکت های مسافری تصمیم بگیرند.    با این حال، برآیند گفت وگو با اهالی صنف این است که مسئولان بدون توجه به پیشنهادهای کارشناسانه و دلسوزانه بخش و بیشتر بر اساس مصالح مدیریتی، خط مشئ هایی تعیین می کنند که به ضرر مجموعه فعالان حمل و نقل جاده ای مسافری تمام می شود. غلامرضا خادمی زاده، رئیس کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان و دارندگان حمل ونقل جاده ای مسافری کشور در گفت وگو با ترابران، درباره دلایل مختلف کاهش مسافران جاده ای و در عین حال، کمبود بلیت اتوبوس در ایام نوروز 1403 توضیحاتی ارائه داده است.

ترابران: لطفاً برایمان توضیح بدهید که افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس که از 15 اسفند اعمال شد، چه تاثیری بر روند سفرهای نوروزی از طریق ناوگان مسافری داشت؟

در بحث افزایش قیمت بلیت اتوبوس، ما مشکلات فراوانی داشتیم، زیرا در ابتدا، وزیر راه به علت قول ها و تعهداتش نسبت به هیئت دولت در خصوص کنترل قیمت ها، با افزایش نرخ مخالفت می کرد، بنابراین ما هم اعتراضات خود را به همه نهادها و ارگان های مربوطه نظارتی و امنیتی اعلام کردیم که با این نرخ ها حرکت اتوبوس ها اصلاً به صرفه نیست چون اساساً بحث افزایش نرخ نیست، بحث یکسر خالی است، زیرا در ایام نوروز در برخی استان ها و شهرها مسافر هست، ولی در برگشت دیگر مسافری برای مبدأ نیست، در پایان سفرهای نوروزی هم به مبادی خاص مسافر هست، ولی برعکس نیست؛ بنابراین چون مشکل یک سر خالی را داشتیم، درخواست افزایش قیمت کردیم تا رانندگان و مالکان اتوبوس انگیزه ای برای فعالیت داشته باشند.

ضمن اینکه امسال استثنای دیگری هم داشتیم و آن تقارن ماه مبارک رمضان با پیک سفرهای نوروزی بود. بسیاری از مردمی که قصد سفر داشتند، به دلیل محدودیت های مربوط به روزه داری نمی توانستند مسافرت کنند. همانطور که می دانید اغلب مصرف کنندگان ناوگان جاده ای اقشار متوسط رو به پایین هستند و این افراد معمولاً بیشتر به عقاید مذهبی خود پایبند هستند، بنابراین هم کاهش شدید مسافر و هم مشکل یک سر خالی را داشتیم و با این شرایط، انگیزه ای هم برای مالکان و رانندگان نمی ماند.

البته این افزایش نرخ دردسر زیادی داشت و هنوز هم دردسر داریم، زیرا رسماً اعلام نشده بود. وزارت راه و شهرسازی محافظه کاری کرد و وزیر راه در برخی مصاحبه ها اعلام کرد که افزایش نرخ نداریم و در برخی صحبت های دیگر گفت افزایش نرخ داریم یا سازمان راهداری یک بار اعلام کرد که 30 تا 40 درصد افزایش نرخ داریم و بعد بار دیگر اعلام کرد که فعلاً افزایش نداریم. همین تناقض گویی ها باعث شد برخی از نهادهای نظارتی ازجمله تعزیرات در بعضی استان ها و ادارات کل صمت نامه بزنند، مکاتبه کنند و به صورت حضوری جلوی کار را بگیرند.

نفر- کیلومتر در کشور ما برای اتوبوس های VIP، 1662 تومان ، اما قیمت فروش آن 410 تومان است و قیمت نفر -کیلومتر اتوبوس های عادی هم 1089 تومان است، ولی با قیمت 240 تومان به فروش می رسد، یعنی ما حدوداً یک چهارم قیمت واقعی دریافت می کنیم

در اوج سفرهای نوروزی، واقعاً درگیری های زیادی داشتیم تا حدی که در برخی استان ها مانند کردستان و لرستان شرکت های مسافربری تهدید به تعطیلی و اعمال جریمه هم شدند، بنابراین آن افزایش 25 درصدی کمک آنچنانی برای ما نداشت. خیلی از شرکت ها به دلیل نامه های ادارات کل صمت نتوانستند پیش فروش بلیت داشته باشند یا برخی مالکان تمایلی برای انجام سفر نداشتند. همان طور که می دانید انجام سفرهای ایمن و آسوده نیاز به آرامش خاطر رانندگان و مالکان اتوبوس ها دارد، اما متأسفانه با وضعیتی که برایتان توضیح دادم، مالکان و رانندگان چون آرامش نداشتند، نتوانستند خدمات درخوری را به مسافران ارائه دهند.

متاسفانه سازمان راهداری نه تنها هیچ کمکی نکرد، بلکه اطلاعیه ای دادند که بسیار غیرکاشناسی و به نحوی مضحک بود. اعلام کردند که رانندگان بخش کالا که علاقه دارند می توانند در ایام نوروز در بخش مسافری هم فعالیت کنند در حالی که اگر راننده بازنشسته دفترچه اش ابطال شده، راننده کامیون هم دفترچه ندارد، اگر راننده بازنشسته کارت هوشمند مسافر ندارد، راننده بخش کالا هم ندارد، اصلاً کدام رانندگان حمل کالا با آن میزان حقوق و آسایش و آرامش که نه پلیس راه و نه گشت و نه دلالی مزاحمش می شود وارد این حوزه می شود؟!

ترابران: البته ظاهراً همان میزان افزایش 25 درصدی هم برای بخش مسافری رضایت بخش نبود و مدیرعامل اتحادیه تعاونی مسافربری های کشور هم گفتند این افزایش، دردی از مشکلات رانندگان و صاحبان اتوبوس ها دوا نمی کند.

ببینید ما در دنیا چیزی به نام آمار و محاسبات داریم و هر کاری نیاز به برنامه ریزی براساس آمار دارد. در حمل ونقل در تمام دنیا، در بخش کالا تن- کیلومتر را داریم و در بخش مسافر نفر-کیلومتر که براساس انواع هزینه ها، میزان تورم بنابر آمار بانک مرکزی و قیمت قطعات و تعمیرات، از هزینه بیمه تا حقوق راننده و عوارض بین راهی محاسبه می شود. نفر- کیلومتر در کشور ما برای اتوبوس های VIP، 1662 تومان ، اما قیمت فروش آن 410 تومان است و قیمت نفر -کیلومتر اتوبوس های عادی هم 1089 تومان است، ولی با  قیمت 240 تومان به فروش می رسد، یعنی ما حدوداً یک چهارم قیمت واقعی دریافت می کنیم.

اگر نرخ امروز ما 4  برابر شود، تازه با قیمت قانونی برابر می شود. به این ترتیب، با 25 و30 درصد افزایش هم هیچ مشکلی حل نمی شود. شما ببینید با توجه به افزایش حداقل حقوق توسط وزارت کار، چند درصد حق بیمه رانندگان بالا رفته و چقدر حقوق رانندگان باید افزایش پیدا کند. پس از آن 25 درصد افزایش، 30 درصد آن بابت کمیسیون و عوارض کسر می شود.

پس واقعاً هیچ کمکی به معیشت رانندگان نشده، چون ما با نرخ واقعی فاصله داریم، این افزایش 25 درصدی فقط مسکن موقت بود، ولی با عملکرد وزیر راه و سازمان راهداری به عنوان متولی حمل ونقل جاده ای، لذت همان افزایش 25 درصدی قیمت بلیت را نتوانستیم بچشیم و با توجه به کاهش سفرها، در اوج سفرهای نوروزی تا 40 درصد اتوبوس ها با ظرفیت کامل حرکت نکردند.

تا سه سال پیش قیمت گذاری دست بخش خصوصی بود و متاسفانه اشتباه از خودمان بود که فقط نگران مسائل اقتصادی مسافران بودیم و نرخ های بلیت را واقعی نکردیم اما الان قیمت ها از طرف دولت دستوری شده است و همه فعالان را دچار مشکل کرده است، زیرا مسئولان در سازمان راهداری و وزارت راه بیش از هر چیز به پاسخگویی به مدیران رده بالای خود می اندیشند و در تصمیمات خود منافع و مصالح بخش را در نظر نمی گیرند.

ترابران: با توجه به مشکلاتی که به آنها اشاره کردید و حقوق کم رانندگان، آیا همه رانندگان فعال در انجام سفرهای نوروزی همکاری کردند؟

رانندگان به دلیل اینکه حقوقشان سرویسی است و کمترین حقوق در بین اقشار کارگری کشور را می گیرند، برای تامین هزینه های زندگی مجبورند که سرویس بروند و همه رانندگان در ایام نوروز حاضر بودند؛ پس اگر ما با کمبود راننده مواجه شدیم، به دلیل عدم برنامه ریزی و ساماندهی سازمان راهداری بود.

تا سه سال پیش قیمت گذاری دست بخش خصوصی بود و متاسفانه اشتباه از خودمان بود که فقط نگران مسائل اقتصادی مسافران بودیم و نرخ های بلیت را واقعی نکردیم اما الان قیمت ها از طرف دولت دستوری شده و همه فعالان را دچار مشکل کرده است

ما پیش از عید، به سازمان نامه زدیم و خواستیم که مانند ایام اربعین از رانندگان بازنشسته ای که هنوز توانایی انجام کار را دارند استفاده کنیم تا در پیک سفرهای نوروزی به ما کمک کنند. چندین نامه از طریق کانون رانندگان و دارندگان بخش مسافری ارسال کردیم و به صورت تلفنی و حضوری در جلسات این موضوع را پیگیری کردیم و قرار بود همکاری کنند، اما متاسفانه سازمان راهداری نه تنها هیچ کمکی نکرد، بلکه اطلاعیه ای دادند که بسیار غیرکاشناسی و به نحوی مضحک بود. اعلام کردند که رانندگان بخش کالا که علاقه دارند می توانند در ایام نوروز در بخش مسافری هم فعالیت کنند در حالی که اگر راننده بازنشسته دفترچه اش ابطال شده، راننده کامیون هم دفترچه ندارد، اگر راننده بازنشسته کارت هوشمند مسافر ندارد، راننده بخش کالا هم ندارد، اصلاً کدام رانندگان حمل کالا با آن میزان حقوق و آسایش و آرامش که نه پلیس راه و نه گشت و نه دلالی مزاحمش می شود وارد این حوزه می شود؟!

رانندگان بخش باری علی رغم محدودیت تردد کامیون ها در برخی ایام نوروز، حاضر نمی شوند با این حقوق پایین برای ما کار کنند و ترجیح می دهند تعطیلات را با خانواده اوقات خود بگذارند. در حالی که مسئولان خیلی راحت می توانستند که با قبول درخواست کانون رانندگان و دارندگان بخش مسافری برای استفاده از رانندگان بازنشسته که قبلاً آزموده شده بود این کمبود را جبران کنند. متاسفانه ما به شدت با کمبود رانندگان مواجه شدیم و به این کمبود راننده پلیس راهداری هم دامن به دلایل سختگیری های قانونی و حتی غیرقانونی می زند، دفترچه های بسیاری از راننده های ما گرفته شده و به دلیل توقیف دفترچه، رانندگان بسیاری نتوانستند با ما همکاری کنند. یعنی همه عوامل دست به دست هم دادند تا بخشی از ناوگان ما زمینگیر شوند و نتوانیم از حداکثر توان و داشته هایمان استفاده کنیم.

ترابران: آیا تعطیلات عید فطر، توانست موج جدیدی از سفرها را ایجاد کند که تا حدودی کسری حجم سفرهای نوروزی را جبران کند؟

با توجه به اینکه روز عید فطر معمولاً براساس تقویم نیست و براساس نظر علماست، بسیاری از افراد از قبل نمی توانند برای این ایام برنامه ریزی سفر کنند. ضمن اینکه سفرهای تعطیلات عید فطر کوتاه خواهد بود و سفر از استان های جنوبی به مشهد مقدس یا شهرهای شمالی امکان پذیر نیست. بیشتر این سفرها محدود می شود به سفرهای درون استانی و استان های همجوار که نمی تواند موجی ایجاد کند که تا حدی جبران کننده کمبود مسافر در نوروز باشید. این را هم در نظر داشته باشید که اتوبوس های ما 25 صندلی بیشتر ندارد، بیشتر از ظرفیت مشخصی، نمی توانیم کمبودهای گذشته خود را جبران کنیم.

ترابران: آیا یکی از عوامل کاهش سفرهای نوروزی مربوط به مسائل اقتصادی و کاهش قدرت خرید عموم جامعه نبوده است؟

بحث های اقتصادی قطعا تاثیرگذار است، ولی درصد کمی از دلایل کاهش سفر را شامل می شود، آنچه از نظر من اهمیت دارد عدم برنامه ریزی مسئولان برای سفرهای مردمی است، زیرا در نوروز، مسافران ساعت ها در ترافیک جاده ها می مانند موقعی که به مقصد می رسند، هیچ هتل و رستورانی نیست که پاسخگوی نیاز مسافران باشد و بسیاری از خدمات دهندگان از طریق گرانی یا ارائه خدمات بی کیفیت از تقاضای زیاد مسافران سوءاستفاده می کنند. با توجه به این مسائل، مثلاً خانواده من و تمام اقوامم هیچ گاه در ایام نوروز سفر نمی کنیم و برنامه سفر خود را در قبل یا بعد از ایام نوروز تنظیم می کنیم.

متاسفانه نبود برنامه ریزی و پیش بینی های لازم در سازمان های مرتبط با سفرهای مردمی از جمله سازمان راهداری، پلیس راه، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باعث شده که نتوانند شرایط خوبی برای سفر مردم در ایام نوروز فراهم کنند. با توجه به تجربیات سفرهای نوروزی در سال های قبل، مردم متوجه شده اند بیش از آنچه که برایشان رفاه و آسایش داشته باشند، دچار مشکلات متعددی می شوند وگرنه علی رغم فشارهای شدید مالی مردم می توانند مسائل اقتصادی خود را به هر ترتیبی مدیریت کنند. به عنوان مثال، در مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی هیچ گونه نظارتی در ایام نوروز وجود ندارد و مسافری هم که مثلاً می خواهد یک کیلو آجیل بخرد، دیگر زمانی ندارد که بخواهد با سامانه 124 تماس بگیرد و شکایت خود را از افزایش قیمت ها اعلام کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فرانسه پیشتر سربازان خود را به اوکراین فرستاده است
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • بیرون کردن دانشجویان فرانسوی توسط پلیس پاریس
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • حمایت متفاوت دانشجویان فرانسوی از غزه | ببینید
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • گره اندر گره
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است