Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@09:22:34 GMT

کتاب‌ِ کاغذی در عصر اینترنت

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۶۴۶۷

کتاب‌ِ کاغذی در عصر اینترنت

خبرگزاری آریا-در کتابی با عنوان «اینترنت با مغز ما چه می‌کند؟»، نوشتۀ نیکلاس کار، از موضوع جالبی دربارة اینترنت سخن به میان آمده است. نیکلاس کار در این کتاب به زبانی شیرین و جذاب از عواقب اعتیاد به اینترنت سخن گفته و از این که گسترش دنیای مجازی چگونه شیوة کتاب‌خوانی ما را دگرگون می‌کند. او از تأثیر متفاوتی سخن می‌گوید که مطالعۀ اینترنتی بر مغز و فرایند دریافت ما از خوانده‌هایمان می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیکلاس کار معتقد است که نوع تأثیری که مطالعۀ آنلاین و مطالعه از روی صفحۀ مانیتور بر مغز ما می‌گذارد با تأثیر خواندن کتاب کاغذی متفاوت است و درنتیجه آنچه ما از کتاب و متن الکترونیک دریافت می‌کنیم با دریافت‌مان از کتاب کاغذی فرق می‌کند. در «کتاب اینترنت با مغز ما چه می‌کند؟» طی روایتی جذاب و پرکشش با این دیدگاه مواجه می‌شویم که حین خواندن کتاب الکترونیک و مطالعه در دنیای مجازی، آن تمرکزی را نداریم که وقت مطالعۀ کتاب کاغذی دارای آن هستیم. بنا بر دیدگاهِ نیکلاس کار در این کتاب مطالعۀ آنلاین و خواندن کتاب الکترونیک کم‌کم دقت و تمرکز ما را بر آنچه می‌خوانیم از بین می‌برد و باعث می‌شود از مطالبی که می‌خوانیم دریافتی سطحی و شتابزده داشته باشیم. «اینترنت با مغز ما چه می‌کند؟» کتابی است در یادآوری اهمیت کتاب کاغذی و لذت‌ها و سودمندی‌های آن، در عصری که اینترنت روزبه‌روز و ساعت‌به‌ساعت و ثانیه‌به‌ثانیه بیشتر شکل زندگی و تفکر ما را از خود متأثر می‌کند و به زندگی ما سمت‌وسو می‌دهد.

این واقعیت را باید پذیرفت که اینترنت و گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی عادت‌ها و سبک زندگی ما را تغییر داده است. فضای مجازی عادت‌های خاص خود را با خود می‌آورد. از جملۀ این عادت‌ها عادت به مطالعۀ آنلاین و مطالعۀ کتاب الکترونیک به جای کتاب کاغذی است. تجربۀ واقعی ما از آنچه در فرایند مطالعۀ الکترونیک به دست می‌آوریم و مقایسۀ آن با خواندن کتاب کاغذی نشان می‌دهد که آنچه نیکلاس کار در کتاب «اینترنت با مغز ما چه می‌کند؟» سعی در اثبات آن دارد حرف بیراهی نیست. ما در عصر مجازی عادت کرده‌ایم به بی‌دقت خواندن و تمرکز نداشتن بر آنچه می‌خوانیم. گویی آن رابطۀ شخصی و خودمانی و عمیقی را که با کتاب‌های کاغذی داشتیم از دست داده‌ایم و کتاب برایمان از شی‌ای قابل لمس به وجودی مجازی بدل شده که گویی همیشه بین ما با آن فاصله است. حواس‌مان وقت خواندن کتاب الکترونیک و متونی که در فضای مجازی با آنها سروکار داریم آن‌قدر جمع نیست که حینِ خواندن کتاب کاغذی. البته امکاناتی فراهم شده است که فاصلۀ کتاب الکترونیک را با کتاب کاغذی به حداقل برساند و نیکلاس کار در کتابی که اشاره شد این موضوع را هم از نظر دور نداشته است، اما با در نظر داشتن همۀ این امکانات باز هم خواندن کتاب کاغذی شرایط بهتری را برای تأمل و تمرکز بر آنچه می‌خوانیم فراهم می‌آورد. در این عصر پرشتاب، که فرصتی برای دَمی تأمل و اندیشیدن نیست و گویی هر روز فقط با حجم انبوهی از اطلاعات و اخبار و داده‌ها مواجهیم بی‌آنکه وقت داشته باشیم به آنها فکر و در آنها چون‌وچرا کنیم، خواندن کتاب کاغذی می‌تواند روزنه‌ای باشد برای دَمی توقف، تا بدانیم دقیقاً کجای جهان ایستاده‌ایم و به کجا می‌رویم.

فروشگاه آنلاین کتاب یعنی بنوبوک

کتاب فروشی‌های آنلاین در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی در بین علاقه‌مندان به کتابخوانی پیدا کرده‌اند. اما چرا ما خرید اینترنتی کتاب را به شما توصیه می‌کنیم؟ علل مختلفی برای این مسئله وجود دارد، اولین مورد این است که در هنگام خرید آنلاین می‌توانید قیمت کتاب مورد نظر را با سایر فروشگاه‌ها مقایسه کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید. هنگامی که آنلاین کتاب می‌خرید.

امکان مطالعه نقدها را دارید و بعد از بررسی آن‌ها می‌توانید تصمیم بگیرید که آن کتاب را بخرید یا خیر. همچنین هنگام خرید آنلاین کتاب مورد علاقه خود، در هزینه و وقت خود صرفه جویی می‌کنید چون این کتابفروشی‌ها معمولا تخفیف‌های خوبی برای محصولات خود در نظر می‌گیرند. دلیل بعدی این است که معمولا کتاب فروشی‌ها دارای محدودیت فضا بوده و همه محصولات را موجود ندارند یا دسترسی به آن‌ها ساده نیست، حال آنکه با خرید اینترنتی می‌توانید موجود بودن یا نبودن یک کتاب را خیلی ساده بررسی و سپس اقدام به خرید کنید.

اگر كتاب‌خوان بوده‌ای و هنوز «دیگری بودن» را كشف نكرده‌ای، یا اگر هنوز برای مطالعه در پی انگیزه‌های بیشتری هستی، جان کلام ما به تو این است: "حالا نوبت کتاب است". نوبت این که تو هم بخشی از روند همان همدردی باشی؛ این همدردی که جز از راه ارتباط با دیگری و درك و دریافت او حاصل نمی‌شود.

بنوبوك جایی است كه در آن خواندن برای‌مان یك وظیفه، تعهد، جبر یا ترس از جا ماندن از قافله كتابخوان‌ها نباشد. ما اینجا درباره كتاب‌ها حرف می‌زنیم، شما را با برگزیده‌های‌شان آشنا می‌كنیم و می‌کوشیم با رساندن کتاب‌ها به دست خواننده، آن‌ها را با جهان‌ها و آدم‌هایی نو پیوند دهیم و جزئی از جادوی قدرتمند کتاب‌ها باشیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کتاب کاغذی عصر اینترنت اینترنت با مغز ما چه خواندن کتاب کاغذی کتاب الکترونیک نیکلاس کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۶۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل

به گزارش خبرگزاری مهر، طبق اعلام موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران،ناشران برای حضور در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت فرصت دارند با مراجعه به سامانه book.icfi.ir نسبت به آماده سازی پنل مجازی‌، ویرایش قیمت کتاب‌ها، تعداد کتاب‌های موجود و آماده‌سازی پنل پست کتاب خود اقدام کنند.

همچنین ناشران می‌توانند شماره تماس‌های مورد نیاز خریداران کتاب برای دریافت مشاوره یا برقراری ارتباط را در بخش تنظیمات پنل کاربری خود قرار دهند.

ناشران برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با مرکز پاسخگویی بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تماس بگیرند.

کد خبر 6095806 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل