Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزان استفاده ایرانی‌ها در دوره شیوع ویروس کرونا از کتاب‌های الکترونیک، بیش از پنج برابر رشد داشته است. به نظر می‌رسد عادت مطالعه ایرانی‌ها در حال تغییر است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شیوع ویروس کرونا طی بیش از یک سال گذشته تمام کسب و کارها را تحت تأثیر خود قرار داد. در این میان، صنعت نشر کشور نیز که در چند سال گذشته با بحران‌های مختلف روبرو بوده و فراز و نشیب‌های متعددی را پشت سر گذاشته است، از این قاعده مستثنی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشر ایران که عمدتاً به فعالیت به صورت سنتی خو کرده، در مواجهه با شرایط جدیدی که ویروس کرونا ایجاد کرده بود، چندان توان رویارویی نداشت. از یک سو، خریدهای حضوری، به خصوص در ماه‌های نخست سال 99، به شدت کاهش یافت؛ به طوری که به گفته هومان حسن‌پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان، در همان ایام از کاهش 90 درصدی فروش ناشران و کتابفروشان در تهران خبر داد. علاوه بر این، تعطیلی‌ کتابفروشی‌ها در مقاطع مختلف کار را برای دست اندرکاران این حوزه، به ویژه برای ناشران سخت کرد. در کنار این مسئله باید از افزایش بی‌سابقه قیمت کاغذ و دیگر ملزومات نشر نیز یاد کرد که تا امروز ادامه دارد و گاه قیمت‌های عجیب در برخی از مقاطع، ناشران را غافلگیر کرده است.

ناشران ایران در مواجهه با شرایط جدید، روش‌های مختلفی را برای فروش آثار و کم کردن ضرر خود در پیش گرفتند؛ از فعالیت در فضای مجازی و فروش در صفحات ناشران در بسترهایی مانند اینستاگرام گرفته تا در نظر گرفتن مزیت‌هایی برای جلب مخاطبان از جمله تحویل کتاب درب منزل.

اما در این میان، آنچه شاید برای نشر ایران مایه خرسندی باشد، پوست‌اندازی نشر سنتی و حرکت آن به سمت استفاده از شیوه‌های نو در ارائه آثار است؛ شیوه‌هایی که تا پیش از این ناشران به دلایل مختلف کمتر به آن رغبت نشان می‌دادند.

استفاده از ظرفیت‌های نشر الکترونیک در یک سال گذشته با رشد چشمگیری روبرو بود. این مسئله برای نشر ایران که معمولاً شیوه سنتی چاپ و نشر را بر دیگر روش‌های جدید ارحج می‌داند، یک گام رو به جلو بود. محمد صدوقی، مدیر پلتفرم طاقچه، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی تسنیم، درباره این اقبال می‌گوید: کرونا برای فعالان حوزه نشر الکترونیک بیشتر یک فرصت بود تا تهدید. میزان مراجعه کابران در این مدت در مقایسه با دوره‌های گذشته بیش از پنج برابر رشد داشت که این امر، بیانگر تغییر ذائقه و عادت مطالعه ایرانی‌ها تحت شرایط جدید است.

او همچنین با اشاره به افزایش میزان مخاطبان پلتفرم طاقچه در این مدت، تأکید می‌کند که برخی از نرم‌افزارها مانند طاقچه که امکانات خود را گسترش و کیفیت را ارتقا داده بودند، در این مدت موفق‌تر ظاهر شدند و مخاطبان بیشتری را به سمت خود جلب کردند.

صدوقی همچنین در پاسخ به این پرسش که در میان کتاب‌های الکترونیک و صوتی، بیشترین اقبال با کدام بخش بود، می‌افزاید: شیب رشد کتاب‌های صوتی بیشتر از کتاب‌های الکترونیک بود؛ چون دسترسی و استفاده از آن برای مخاطب راحت‌تر است. بردن کتاب کاغذی در فضاهایی مانند مترو دشوار است، از سوی دیگر، استفاده از کتاب الکترونیک در مکان‌های عمومی نیز دردسرهای خود را دارد؛ بنابراین مخاطب ترجیح می‌دهد با یک هندزفری کتاب مورد نظر خود را گوش کند؛ به همین دلیل استقبال از این دست از آثار در میان مخاطبان مانند زنان خانه‌دار بیشتر بود.

کرونا عادت‌های کتابخوانی ایرانی‌ها را تغییر دادآیا نشر سنتی ایران بالاخره پوست‌اندازی می‌کند؟

مدیر پلتفرم طاقچه همچنین به موضوعات مورد علاقه مخاطبان در این مدت نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: در نشر الکترونیک و نشر کاغذی تفاوت چندانی در این خصوص وجود ندارد. طی یک سال گذشته حوزه‌هایی چون ادبیات، روانشناسی و کتاب‌هایی که در حوزه موفقیت نوشته شده‌اند، سرگذشت‌نامه‌ها و... بیشترین اقبال را داشته‌اند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا کتاب صوتی کتاب الکترونیک کتاب ویروس کرونا کتاب صوتی کتاب نشر الکترونیک سال گذشته ایرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۳۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سیدتیمورجامعی گفت: بخوانیم و بسازیم یک شعار واضح بوده ولی اینکه چگونه بکار ببریم مهم است. سازندگی را در دنیای امروز باید با فرهنگ‌های جدید که آزادسازی را هدف قرار دهند ایجاد کرد، چه تولید کنیم و چه بسازیم ولی این ساخت ما باید از کدام راه باشد مهم بوده و گام‌های رشد را در سیاست، اجتماع و نیازهای ضروری حیات و تمدن بشریت پیدا کنیم پس می‌توان گفت هدف اصلی خواندن و مطالعه، خودسازی است و مهمترین ابزار برای این هدف همان کتاب است.

وی در ادامه گفت: انتخاب کتاب همیشه بزرگترین مشکل برای علاقه‌مندان به کتاب بوده اما مهمترین آن پیدا کردن کتاب است. همچنین به ناشران کتاب نیز باید توجه کرد و اینکه در چه تاریخی فعالیت خود را شروع و چه اثراتی داشته است  نمایشگاه بین‌المللی بزرگترین محلی است برای معرفی ناشران که باید استفاده کافی از این نمایشگاه را برد.

نویسنده و شاعر ارومیه‌ای گفت: برند در بازاریابی و در اقتصاد جایگاه خود را دارد ولی برای خریدار و فروشنده کتاب، مهم نوع و سلیقه مطالعه کننده است و اگر کتاب محتویات خوبی داشته باشد قطعاً بازار خوبی را هم خواهد داشت.

وی دربخش دیگری گفت: نمایشگاه کتاب برای نویسندگان بومی یک فرصت طلایی برای شناساندن کتاب‌های بومی و فرهنگ آن منطقه است و اینکه نمایشگاه بین‌المللی بهترین فرصت برای ارتباط سازی فرهنگ‌های مختلف بومی است.

سیدتیمورجامعی گفت: اطلاع‌رسانی قوی از طریق رسانه ملی و سایت های مجازی برای معرفی دقیق کتاب و نحوه خرید و دریافت به صورت آسانتر می‌تواند تاثیر داشته باشد.

 

سیدتیمورجامعی، شاعر ارومیه‌ای متولد ۱۳۵۹ بوده و از ۲۰ سالگی شروع به شعر نوشتن کرده است. وی در اکثر انجمن‌های ادبی شهر حضور فعال داشته و موضوع بیشتر شعرهای سید تیمور جامعی به‌صورت ترکی و و در حوزه حجاب می‌باشد.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور ناشران خارجی و داخلی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران | تحویل غرفه‌های ناشران آغاز شد
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب