Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@06:32:26 GMT

مدیر میلیاردر شرکت آمازون استعفا می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۰۱۳۸۹

به گزارش گاردین، وی که همچنان ریاست هیات مدیره این غول تجارت الکترونیکی را برعهده خواهد داشت، سمت  مدیر عاملی را به «اندی جسی» مدیر سرویس های تحت وب آمازون واگذار می کند.

این خبر تعجب آور در حالی منتشر شد که آمازون تازه ترین نتایج مالی اش را منتشر کرده است. کمتر شرکتی همچون آمازون در جریان همه گیری کووید – ۱۹ رونق داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۰، فروش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار را برای اولین بار به ثبت رساند.

بزوس ۵۷ ساله شرکت آمازون را در سال ۱۹۹۴ تاسیس و آن را به یکی از بزرگترین شرکت ها در جهان تبدیل کرد، به طوری که اکنون ثروت این شرکت ۱۸۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

آمازون که به عنوان فروشگاه کتاب آنلاین آغاز به کار کرد، اکنون شرکتی مسلط در زمینه های ارائه خدمات مختلفی چون وسایل الکترونیکی و سرگرمی و مواد غذایی است و یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان در استخدام دارد.

بزوس گفت: وقتی به کارنامه مالی ما می نگرید، آنچه واقعا می بینید، نتایج بلند مدت و جمع شده حاصل از ابتکار است.

بزوس گفت: در حال حاضر، آمازون را در ابتکاری ترین زمان خود می بینم .

بزوس در سال های اخیر از امور روزمره آمازون عقب نشینی کرده است تا به علائق دیگر خود از جمله اکتشافات فضایی و وظایفش در روزنامه واشنگتن پست بپردازد. اما کناره گیری وی از سمت مدیر عاملی آمازون غیر منتظره است.

تغییر مدیریت آمازون در برهه ای حساس برای این شرکت روی می دهد. درحالی که سود شرکت رو به افزایش است، با فشار از سوی کارگران معترض به نحوه رفتار با آنها در جریان همه گیری کرونا و افزایش تحقیقات سیاسی در مورد ابعاد و قدرت تجاری خود مواجه است.

سال گذشته، کنگره آمریکا بزوس و دیگر مدیران ارشد فناوری آمازون را به دلیل سطح امور تجاری این شرکت مورد بازخواست قرار داد.

«دیوید سیسیلین» رئیس کمیته فرعی ضد انحصاری کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: این شرکت ها در شرایط کنونی از قدرت انحصاری برخوردارند.

وی افزود: برخی از این شرکت ها باید از فعالیت بازمانند و پاسخگو باشند.

شرکت آمازون علاوه بر اینکه یک بازار عرضه اجناس است، در خدماتی مثل پخش آنلاین فیلم نقش عمده ای دارد.

این شرکت سال گذشته با شروع همه گیری کرونا که مردم را به سوی خرید اینترنتی سوق داد، رشد زیادی داشت.

در این میان، آمازون و پنج انتشارات بزرگ آمریکایی به تبانی در قیمت‌گذاری کتاب‌های الکترونیک برای بالا نگه داشتن مصنوعی قیمت‌ها متهم شدند.

یک شرکت حقوقی از کمپانی آمازون و پنج ناشر بزرگ آمریکایی، انتشارات پنگوئن رندوم هاوس، هچت، هارپرکالینز، مک‌میلان و سایمون و شوستر، به دلیل تبانی در قیمت‌گذاری کتاب‌های الکترونیک شکایت کرد. این شرکت ۱۰ سال پیش نیز از اپل و این پنج ناشر برای همین اتهام شکایت کرد و در دادگاه پیروز شد.

براساس این شکواییه، آمازون و ناشران همدست، از بندی موسوم به بند (Most Favored Nations (MFN برای بالا نگه داشتن مصنوعی قیمت‌ها استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر آنها بر سر گروهی از محدودیت‌های قیمت‌گذاری توافق کرده‌اند که مشتریانی را که از پلتفرم‌های خرده‌فروشی غیر از آمازون کتاب الکترونیک خریداری کرده باشند، به پرداخت مبالغ بیشتر ملزم می‌کند.

شاکیان پرونده ادعا می‌کنند تقریبا ۹۰ درصد از فروش کتاب‌های الکترونیک در آمریکا و بیش از ۵۰ درصد از فروش کتاب‌های چاپی در این کشور مربوط به وبسایت آمازون است. آنها با اتکا به آمار موجود می‌گویند قیمت کتاب‌های الکترونیک در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ پس از آن که اپل و ناشران بزرگ آمریکایی در دادگاه تبانی در قیمت‌گذاری شکست خوردند، کاهش پیدا کرد اما در سال ۲۰۱۵ پس از آن که آمازون وارد بازی و قراردادهای جدید شد، قیمت ها باردیگر افزایش یافت.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: کتاب های الکترونیک قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۱۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد

رگولاتور آمریکا، یک مدیر نفتی ارشد آمریکایی را به دلیل دیدارهای محرمانه با تولیدکنندگان اوپک، تنبیه کرد.

به گزارش ایسنا، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، مانع پیوستن اسکات شفیلد، مدیرعامل سابق شرکت «پایونیر نچرال ریسورسز» به هیات مدیره «اکسون موبیل» شد که پایونیر را با خرید ۶۰ میلیارد دلاری سهام، به مالکیت خود درآورده است.

این رگولاتور آمریکایی، شفیلد ۷۲ ساله را متهم کرده است اقدام هماهنگ با سایر شرکت‌های نفتی آمریکایی و اوپک را برای پایین نگه داشتن مصنوعی تولید نفت و افزایش سود شرکت‌های نفتی، هدایت کرده است.

کمیسیون تجارت فدرال در شکایت خود، به دیدارهایی که مقامات صنعت نفت شیل آمریکا و مقامات اوپک در سالهای اخیر داشته اند از جمله ضیافتهای شام خصوصی در کنفرانس انرژی هیوستون، اشاره کرده است.

مدیرانی که در این دیدارها حضور داشته اند، پیش از این، به رویترز گفته بودند در این دیدارها، درباره تقاضا برای نفت، ظرفیت مازاد تولید و الزامات سهامداران، گفتگو شده است.

شرکت «پایونیر نچرال ریسورسز» در دفاع از مدیرعامل سابق خود، اعلام کرد شفیلد در جهت منافع صنعت نفت و سرمایه گذاران این شرکت عمل کرده و اقداماتش، به افزایش تولید و صادرات نفت آمریکا کمک کرده است. شکایت کمیسیون تجارت فدرال، منعکس کننده سوءبرداشت اساسی از بازارهای نفت آمریکا و جهان و قرائت نادرست از ماهیت و نیت اقدامات آقای شفیلد بوده است.

کمیسیون تجارت فدرال اعلام کرد نخستین شام شیل و اوپک در مارس سال ۲۰۱۷ برگزار شد که توسط محمد بارکیندو، دبیرکل وقت اوپک پس از شکست این گروه در جنگ قیمت علیه نفت شیل آمریکا، ترتیب داده شد و می خواست به نحوه عملکرد صنعت نفت شیل آمریکا پی ببرد و مراسمهای شام بعدی در کنفرانس انرژی هیوستون، اوپک را با مدیران عامل شرکت‌های نفت شیل آمریکا، سر یک میز نشاند.

اعضای اوپک از اینکه شرکت‌های آمریکایی با چه سرعتی، از ضررهای ناشی از جنگ قیمتی بر پا شده توسط اوپک، بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ که به ده‌ها ورشکستگی انرژی در آمریکا منجر شده بود، بهبود یافته بودند، متحیر شده بودند.

اما صنعت شیل با سرمایه‌گذاری‌های سنگین، به سرعت احیا شد و ظرف مدت چند سال، آمریکا را به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل کرد. این کشور در سال میلادی گذشته، ۱۲.۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

اوپک در سال ۲۰۱۷، تولید خود را کاهش داد و مازاد عرضه در بازار را که باعث کاهش قیمت‌های جهانی شده بود، کاهش داد و پیروزی را به تولیدکنندگان آمریکایی واگذار کرد. اما در سال ۲۰۲۰، پس از کاهش شدید تقاضا به دلیل قرنطینه های دوران کرونا، مازاد عرضه به بازار بازگشت.

بر اساس گزارش رویترز، شفیلد در مورد تمایل خود برای فاصله گرفتن از چرخه های رونق و رکودی که تجارت نفت آمریکا را گرفتار کرده بود، صحبت کرد و به یک مدافع صریح اولویت دادن به سوددهی به سهامداران به جای افزایش تولید، تبدیل شد.

وی در مورد تماسهای خود با مقامات آرامکوی عربستان سعودی و سایر اعضای شیل شام در نشستهای اوپک در وین صحبت کرده است. شفیلد در مصاحبه با رویترز در مارس ۲۰۲۳ گفت پایونیر، دو بار میزبان مقامات سعودی بوده و عملیات و شیوه های تجاری شرکت را برای آنها توضیح داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • حضور انتشارات نگاه با ۲ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب
  • کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک
  • (اینفوگرافیک) کدام کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردر‌های جهان را دارند؟
  • سقوط تراتسفورماتور در منطقه پردیس اهواز
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!